top of page

Geleceğe Yolculuğumuz Başladı!



İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2021 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı tarafından desteklenen, yürütücülüğünü Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün üstlendiği “Geleceğe Yolculuk Projesi”, proje ortakları FSM Vakıf Üniversitesi, Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi , Saygın Eğitimciler ve Girişimciler Derneği ( SAYEG) ve proje iştirakçisi Bahçeşehir üniversitesi BAUSTEM merkezi temsilcilerinin ve tüm paydaşların katılımıyla 31.05.2022 tarihinde Özel Mürüvvet Evyap Okulları Hedise Evyap Konferans Salonunda 400’e yakın katılımcıya tanıtıldı.

John Dewey’in “Bugünün çocuklarını dünün yöntemleriyle ile eğitirsek yarınlarından çalarız.” sözüyle başlayan program Sarıyer Kaymakamı Mehmet ÖZER’ in konuşmalarıyla devam etti. “Eğitimin bu yüzyılda vazgeçilmez gerçekliğinin ötesinde kalitesinin arttırılması ve artan kaliteyle beraber bu kaliteye ihtiyaç duyan tüm öğrencilerimize ve velilerimize ulaştırılması bizlerin en temel amaçlarındandır.” diyen Sayın Mehmet ÖZER “Geleceğe Yolculuk Projesi”nin ileriye yönelik atılan adımlarının özellikle ilçemizde eğitimde fırsat eşitliği sağlaması açısından çok önem arz ettiğini vurguladı.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin ÖZCANLAR konuşmalarında gerçek hayattaki sorunların çözümüne yönelik analitik, eleştirel, yaratıcı ve bilimsel düşünme yetilerinin kazandırıldığı eğitim sistemlerinin öneminden bahsetti ve Geleceğe Yolculuk Projesinin zenginleştirilmiş eğitim ortamları sunmak, bilime sevdalı gençler yetiştirmek için hazırlanmış olan bir yolculuk projesi olduğunu söyledi. Proje kapsamında oluşturulacak Bilim Sanat ve Teknoloji Merkezinin ihtiyaç duyulan yetkinliklere hizmet edecek faaliyetlerin gerçekleşmesi için yapacaklarını, adım adım belirlemiş olmanın gönül rahatlığı içinde olduğunu belirtti.

Tanıtım toplantısı Proje Koordinatörü Sibel SAYGIN’ nın projenin tüm ayrıntılarını anlattığı sunumuyla devam etti. SAYGIN, proje kapsamında Sarıyer’e kazandırılacak Bilim Sanat ve Teknoloji Merkezinin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Ahşap, Kağıt Tasarım, Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyesi ile Ortak Sosyal Alandan oluşacağını belirtti. Buna ek olarak, bu atölyeleri en verimli şekilde kullanabilmek için Geleceğe yolculukta “Öğretmenlerin Eğitim Bavulları” olarak isimlendirdikleri, ; STEM+A Eğitimi, Robotik ve Programlama, Mobil Uygulama ve IoT, 3D Tasarım ve Uygulama, Yapay Zeka ve Veri Bilimi, Tasarım Odaklı Düşünme, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik konularını içeren, 21. Yüzyıl eğitim becerilerini ön plana çıkaran eğitim programlarından bahsetti. “Öğrenmek herkes için ihtiyaç iken, öğretmenleri için kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. “ cümlesiyle projenin öğretmen eğitimleri ayağına verilen öneme değindi.

Program, projenin ortaklarından olan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Berna KİRAZ’ın Değişen, Dönüşen Teknoloji ve Eğitime Yansımaları” konulu konuşmaları ile devam etti. Geleceğe Yolculuk Projesi’nin iştirakçi kurumlarından Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Defne YABAŞ Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi sunumu ile BAUSTEM Merkezinin yürüttüğü STEM program ve uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulundu.Geleceğe Yolculuk Projesinin gönüllü akademisyenlerinden Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Aşkın KOCABAŞ’ ın kendi hayatından kesitlerle aktardığı “Bilim İnsanı Gözünden Bilimle Tanışmanın Yaşı” başlıklı konuşması sonrasında projeye emek vermiş insanların sahneye çağrılması ve ardından proje öz çekiminin tamamlamasıyla program son buldu.




135 görüntüleme0 yorum
bottom of page